Psal se 9. prosinec roku 1886. Právnická rodina přivítala na světě šesté z devíti dětí – Clarence Birdseye. Lidé rodákovi z Ameriky vděčí za vynález, který tehdy vyřešil jeden obrovský problém. Jak dosáhnout toho, že potraviny zůstanou déle čerstvé? Na to Birdseye našel odpověď.
Jako mladý vynikal brooklynský chlapec v přírodovědě. Během svého života se dokonce podíval do funkce pomocného vědce na Ministerstvu zemědělství Spojených států amerických. Jenomže neměl moc peněz, takže musel přesušit i studia na vysoké škole. Fascinovala ho ale příroda, a proto se často vydával na výpravy do severní Kanady.
Tam potkával Inuity a přihlížel jejich technice rybolovu. Zjistil, že ryba vytažená z vody v nízkých teplotách ihned zmrzne. Po jejím opětovném rozmražený ale chuť neztratí. Rozhodl se, že tohle je pro něj ta pravá inspirace. S dokonalým nápadem se vrátil zpátky do Ameriky.
Birdseye nejprve vymyslel mrazák. Místní ale vědci příliš nevěřili, takže podnikatel zpočátku poznal, že svět ještě není na jeho potraviny zmražené na mínus 50 stupňů připravený. Čekal ho bankrot. Na konci 20. let už ale naději na slávu vykřesal. Za 22 milionů dolarů prodal své patenty potravinářské firmě General Foods Corporation a výrazně svému účtu přilepšil.
Americký vědec svůj vynález zdokonaloval. Zamrazoval při nízkých teplotách špenát, hrášek nebo ovoce a i díky reklamám se dostal jeho výrobek do většího povědomí. Obyvatelé Springfieldu v USA si pamatují rok 1930 a jeho 6. březen. Tehdy si mohli zmrazené potraviny koupit úplně poprvé.
Dnes bereme něco podobného jako samozřejmost, v začátcích měl ale hlavní slovo právě Clarence Birdseye. Dodnes nese jeho jméno společnost Birds Eye. Zemřel 7. října 1956 ve věku 69 let na selhání srdce.